Betaalbare Webshops

5/5

Webshops

Ik bouw betaalbare webshops met het ‘open source’ Woocommerce platform. 

De basisplugin van Woocommerce is gratis te integreren in een dynamische WordPress website en is voldoende om een eenvoudige webshop mee op te bouwen zonder de (dure) maandelijke of jaarlijkse abonnementskosten die je kan vinden bij de ‘kant-en-klare’ gespecialiseerde webwinkel pakketten.

Deze basisfunctionaliteit kan indien gewenst verder uitgebreid worden met betalende (en/of gratis) optionele plugins om het uiterlijk en de functionaliteit verder uit te breiden. 

Zo kan je met gespecialiseerde plugins bijvoorbeeld:

  • de leverings- of afhaalmogelijkheden aanpassen
  • het uiterlijk verder aanpassen
  • de invulvelden voor de facturatie of levering aanpassen
  • een boekingsmodule met datumbeheer toevoegen
  • etc…

De mogelijkheden voor aanpassingen op maat van jouw zaak en product zijn zo goed als eindeloos!

plant grows on money
De kostprijs van een webshop

Zoals gezegd is een Woocommerce webshop samengesteld uit een gratis basismodule en een aantal optionele of gratis uitbreidingen of ‘plugins’.

Gemiddeld hebben betalende plugins hebben een jaarlijks terugkerende abonnementskost tussen de 30 en 200 euro. Hiermee kom je nog steeds goedkoper uit dan met een gespecialiseerd webwinkelpakket waarvan de abonnementskosten gemakkelijk durven oplopen tot 500 à 1000€. 

Qua uiterlijk kan je kiezen uit een aantal gratis thema’s die je kan aanpassen in de huisstijl en kleuren van je website of betalende ‘premium’ thema’s met extra aanpassingsmogelijkheden en een meer unieke compositie. Een betalend thema kan je aankopen voor ongeveer 50€.

Blijft nog over: de éénmalige kost van het bouwen en instellen van de shop (en eventuele aanpassingen later). Als freelancer in bijberoep kan ik deze prijs scherp houden, aangezien ik weinig overheadkosten heb.

Werkwijze

Voor de meeste courante webshoptoepassingen zal u voldoende mogelijkheden vinden binnen het Woocommerce platform. Bent u echter van plan om de volgende Coolblue of Bol.com te worden, dan raad ik u toch eerder een gespecialiseerd webwinkel abonnement aan.

Ik zoek samen met u uit welke functionaliteit u nodig heeft voor uw zaak en bezorg u op basis daarvan vrijblijvend een offerte op maat met een transparant overzicht van de éénmalige en terugkerende kosten en de geschatte werkuren. 

Indien u uiteindelijk kiest om met mij in zee te gaan, bouwen we in nauw overleg de webshop op. 

Op het einde van de rit leer ik je dan werken met je webshop:

  • producten en toevoegen en verwijderen
  • stockbeheer
  • opties instellen
  • bestellingen verwerken

Moesten er na ingebruikname toch nog vragen zijn, kan u hiervoor uiteraard bij mij terecht.

Ben jij klaar om je eerste bestellingen te ontvangen?

Contacteer me gerust en geheel vrijblijvend met projectvoorstellen of vragen.

Gestapelde stenen